Taekwondo klub

Franka Anić – naša Blajka na EP u doboku reprezentacije Slovenije

KORČULA – Na ovogodišnjem turniru “Korčula Open 2010” ljubitelji taekwondoa bili su oduševljeni nastupima i efektnim pobjedama našeFranke Anić, ali i pomalo iznenađeni vidjevši je u doboku slovenske reprezentacije. Mlada Blajka koja je svoje prve borilačke zahvate u tom sportu naučila u korčulanskoj TK “Forteci” i potom kao njen dugogodišnji član dogurala do kandidata za najbolju hrvatsku taekwondo selekciju, od početka ove godine postala je reprezentativka naših sjevernih susjeda i jedan od njihovih aduta na EP U-21 koji se od ovaj vikend ( od 09 .do 12.rujna ) održava u ukrajinskom gradu Kharkovu.
Kako se zapravo dogodilo da naša otočanka nastupa pod slovenskom zastavom ?

”Na kontrolnom treningu Hrvatske reprezentacije Franka nije prošla, u toj kategoriji do 67 kg ipak je jedna Sandra Šarić osvajačica brončane olimpijske medalje… Kako po majci ima i slovensko državljanstvo Franka je potom otišla i na kontrolni trening njihove reprezentacije, te zadovoljila kriterije slovenskih stručnjaka. Tijekom ove godine već je imala nekoliko nastupa za Sloveniju - na Dutch Openu u Nizozemskoj gdje je osvojila brončanu medalju, te na Spanish Openu u Alicanteu gdje se nažalost ozlijedila” rekao nam je Ante Šegedin Predsjednik i trener TK”Fortece” koji je u dogovoru sa slovenskim trenerima mladu Blajku pripremao za EP u Ukrajini. Franki se tako ispunila želja da kao članica nacionalne selekcije nastupa na najjačim svjetskim i evropskim prvenstvima i turnirima, što je ona svojom upornim radom , kvalitetom i požrtvovnošću i – zaslužila!

“Franka će uvijek biti Hrvatica ponikla u našem klubu, koji se još jednom dokazao da može iznjedriti natjecatelje i najviših reprezentativnih formata” smatraju s ponosom u korčulanskom klubu. TK Forteca će i dalje, kao klub i Ante Šegedin kao trener nastojati biti kvalitetna logistika njenim individualnim nastupima.

Ozljeda zarađena u Španjolskoj već je poodavno zaliječena, Franka se ovog ljeta vrijedno pripremala za svoj debi na skupu ponajboljih taekwondo boraca Starog kontinenata do 21 godinu gdje je očekuju izuzetno jake protivnice. U maloj klupskoj dvoran kraj Hotela Marko Polo žestoko se radilo proteklih mjesec i pol dana dva do tri puta dnevno. Sparing partneri Franki su često bili muški seniori TK”Fortece” ponajviše Dinko Šegedin i Darko Tasovac koji su ” glumili” njene buduće protivnice u Ukrajini.

Što o svemu kaže i što od predstojećeg EP očekuje sama Franka inače studentica informatike u Zagrebu ?

“Kao prvo želim istaći da mi je želja i dalje biti član i nastupati na natjecanjima za TK’Fortecu’” - kaže nam Franka dodajući kako u Ukrajini očekuje najmanje brončanu medalju. Puno toga , kaže ona , ovisi i o ždrijebu, najjača protivnica u borbi za medalje trebala bi joj biti odlična Tatar Nur iz Turske, no ima i tu još nekoliko izrazito jakih djevojaka. Kako sada stvari stoje barem na ovom prvenstvu Franka se u doboku sa nacionalnim obilježjima “dežele” neće boriti protiv hrvatske predstavnice, jer prema dostupnim informacijama Hrvatska u kategoriji do 67 kg u Ukrajinu neće imati predstavnicu…

“Izuzetno sam zadovoljna kako su me primili u slovenskoj taekwondo reprezentaciji. Od velike mi je važnosti i to što ću se time imati priliku natjecati i na Kvalifikacijskom turniru na kojem ću pokušati izboriti nastup za Olimpijske Igre 2012.g. u Londonu” rekla nam je Franka neposredno pred put u Kharkhov.

Taekwondo stručnjaci se slažu da su, obzirom na fizičke predispozicije i volju koja pokazuje na treninzima i općenito u napredovanju, Frankini dometi zaista veliki, no kako će se ubuduće odvijati njena karijera naravno ovisi o puno čimbenika.

U svakom slučaju našoj otočanki Franki Anić poželimo da ostvari sve zacrtano ciljeve – najprije da i dalje ostane članica i nastupa za našu TK”Fortecu” te da, na jednoj od prvih postaja puta za London – donese medalju iz daleke Ukrajine…